Veli-Pekka Suomalaiselle urheilu on lähellä sydäntä. VPS onkin vuosien varrella tukenut useita yksilö- ja joukkuelajiurheilijoita sekä joukkueita.Veli-Pekka Suomalaiselle urheilu on lähellä sydäntä. VPS onkin vuosien varrella tukenut useita yksilö- ja joukkuelajiurheilijoita sekä joukkueita.

Heistä parhaiten kansainvälisillä kentillä on, ainakin toistaiseksi, menestynyt Heli Kruger (o.s. Koivula), joka voitti kolmiloikan EM-hopeaa Münchenissä vuonna 2002.

VPS:n ”talliin” ovat vuosien varrella kuuluneet muun muassa myös juoksijat Johanna Manninen, Sari Keskitalo, Stefan Koivikko ja Niclas Sandells sekä korkeushyppääjä Heikki Taneli. VPS on tukenut esimerkiksi jalkapalloseuroja HJK:ta ja VPS:ää sekä jääkiekkoseura Jokereita.

”Moni urheilija maksaa ison osan leiritys- ja muistakin menoista omasta pussistaan. Sponsoroinnilla haluamme auttaa kykyjen matkaa maailman huipulle. Toki se tarjoaa yritykselle myös näkyvyyttä”, Suomalainen sanoo.

Nea-Amanda tähtää Tokion olympialaisiin

Uimari Nea-Amanda Heinolalla, 18, on kaksi kovaa tavoitetta vuodelle 2020. Tuolloin hän haluaa sekä painaa päähänsä valkolakin että osallistua Tokion kesäolympialaisiin.

”Olympialaisten aikarajat ovat vielä ärsyttävän kaukana mutta silti aika lähellä. Kovalla työllä ja harjoittelulla minun on mahdollista alittaa karsintarajat”, Nea-Amanda arvioi helmikuussa 2019.

VPS tukee Nummelan Kisaajia edustavan Nea-Amandan matkaa maailman uintihuipulle. Nuori lupaus voitti vuonna 2018 peräti viisi SM-mitalia aikuisten sarjoista pitkällä radalla. Samana vuonna Nea-Amanda osallistui Argentiinassa nuorten olympialaisiin. Siellä hänen parhaat sijoituksensa olivat 14. sija 50 metrin vapaauinnissa ja 15. sija 200 metrin sekauinnissa.

”Vahvuuksiani ovat nopeus ja monipuolisuus. Tykkään kilpailla yksin, ja vesi on mielestäni hauska elementti”, hän kertoo.

Nea-Amandan perhe muutti Nummelaan Vihtiin, kun hän oli 7-vuotias. Tuolloin hän myös aloitti uintiharrastuksen. Nea-Amandan nykyinen valmentaja on Esa Sievinen, joka aikoinaan valmensi poikansa Jani Sievisen olympiahopealle ja maailmanmestariksi. Lisäksi Jani Sievinen on moninkertainen MM-, EM- ja SM-mitalisti.

”Esa on paras valmentaja, joka minulla on ollut. Hän on todella määrätietoinen ja tarkka”, Nea-Amanda kuvailee.

Hän harjoittelee altaassa kymmenen kertaa viikossa. Yhden treenikerran aikana Nea-Amanda ui neljästä viiteen kilometriä. Lisäksi hän hiihtää ja käy kuntosalilla.

Nea-Amanda sanoo, että VPS:n tuki on hänelle tärkeä. Yhteistyö aloitettiin vuonna 2018. Sponsorisopimus mahdollistaa esimerkiksi leiritykset Espanjassa, jossa hän pääsee harjoittelemaan 50 metrin radalla, joka on sama kuin olympia-altaassa. Lisäksi leireillä voi keskittyä sataprosenttisesti uimiseen.

”On tärkeää treenata pitkällä radalla ja kivempi lähteä ulkomaille, kun saa ajatukset pois arjesta.”
Nea-Amandan tavoite vuodelle 2019 on päästä mukaan aikuisten EM-kisoihin Britanniaan ja MM-kisoihin Koreaan.