Soveltuvuusarviointi

Soveltuvuusarvioinneilla selvitetään, millaisiin työtehtäviin henkilö sopii, millaisia kykyjä hänellä on ja miten hänen toimintaansa voi kehittää.

Miksi käyttäisit soveltuvuusarviointia? Uuden, juuri sinun yritykseesi sopivan vakituisen tai tilapäisen työntekijän löytäminen voi olla aikaa vievä ja kallis prosessi. Me autamme sinua selviämään siitä pienemmällä vaivalla, kun koulutetut ammattilaiset arvioivat, miten työnhakija soveltuu tarjoamaasi työtehtävään. Tämä säästää aikaasi ja rahaa, kun virherekrytointien riski pienenee. Arviointia voi käyttää myös nykyisen henkilöstön kehittämiseen ja piilevien kykyjen löytämiseen, mikä tehostaa yrityksesi toimintaa.

Miten teemme arvioinnit? Käytössämme ovat SHL:n (CEB's SHL Talent Measurement Solutions) soveltuvuusarviointityökalut, joita hyödynnetään maailmanlaajuisesti 111 maassa. Henkilöstön kehittämis- ja arviointimenetelmiä tuottava SHL on nykyisin osa CEB:tä, joka on maailman johtava konsulttiyritys. Soveltuvuusarviointejamme tekevät valtakunnallisesti palvelevat, SHL:n sertifioimat henkilöt, jotka käyttävät arvioinneissa työpersoonallisuustyökysely OPQ:ta ja Verify Ability -kykytestejä.

Mikä on työpersoonallisuuskysely OPQ? OPQ32-työpersoonallisuuskysely (Occupational Personality Questionnare) on yksi maailman käytetyimpiä ja perusteellisimmin tutkittuja arviointimenetelmiä, jota käytetään ennustamaan henkilön potentiaalia työsuorituksissa, minimoimaan virhevalintojen riskiä ja maksimoimaan kehittämistoimien tuloksia. Vuodesta 1984 asti käytössä ollut testi soveltuu hyvin muun muassa henkilövalintoihin, tiimien ja organisaation kehittämiseen sekä johtamiskoulutukseen. Kymmenestä Suomen suurimmasta yrityksestä kahdeksan käyttää OPQ:ta.

Mitä ovat Verify-kykytestit? Kykytesteillä selvitetään ehdokkaan numeerista, verbaalista ja induktiivista päättelykykyä, mekaanista ymmärtämistä sekä lasku- ja tarkistustaitoa. Näin saadaan tietoa siitä, millaisia vahvuuksia työnhakijalla on ja millaisiin työtehtäviin hän sopisi parhaiten.

Viekö se paljon aikaa? Ehdokas tekee arviointitehtävät internetissä, ja tulokset saadaan heti arvioinnin suorittamisen jälkeen. Näin ollen soveltuvuusarviointi on tehokasta ja nopeaa. Kysy lisää!

Voit lukea lisää SHL:stä klikkaamalla alla olevaa kuvaa!